2017 loopt op z’n einde.

Dankzij jullie kijken we terug op een fantastisch jaar volgepropt met toffe opnames.

We zijn gestart in februari, in de jaren 1900 en 1930, met ‘Brechts Dreigroschenfilm’. Een visueel pareltje met prachtige kostuums voor een 700-tal (edel)figuranten die we gecast hebben.

We zijn toen opgeschoven naar de Tweede Wereldoorlog met ‘Bankier van het Verzet’. Daar hebben vooral de heren zich kunnen uitleven als Gestapo of verzetslieden.

Nadien hebben we de eer gehad om voor een levende filmlegende te mogen werken: Brian De Palma. Net als een kleine 175 figuranten en edelfiguranten die op de set van ‘Domino’ hebben mogen vertoeven via XtraZ.

 

Het jaar sloten we af met de opnames van ‘Les Rivières Pourpres’, een Franse politiereeks volledig in België gefilmd, met tal van gendarmes, politie actiescènes, een zigeunerkamp, 100 kids op een kostschool, 30 Arabische werkmannen en zoveel meer. In totaal goed voor een dikke 500-tal figuranten, special extras en edels.

En dan hebben we nog niet over reclame gesproken met vele opnames het hele jaar door, zoals voor KBC, Delhaize, Me Direct, Lotus Wafels, Telenet Play More, Eurostar, Colruyt, Vlam, ING, Royco, Lunch Garden, Luminus Rode Duivels, Pizza Hut, Quick, Barco, Orange…

 

Dit zou niet gelukt zijn zonder jullie eindeloos vertrouwen in XtraZ. Een dikke merci hiervoor en ik kijk ernaar uit om volgend jaar opnieuw samen leuke uitdagingen aan te gaan.

Maar eerst, tijd om onze batterijen op te laden, genieten van de feestdagen en jullie allen een super eindejaar toe te wensen. En hopelijk zien we jullie gezond en wel terug in 2018 om onze samenwerking weer verder te zetten met tal van nieuwe, leuke projecten.

 

 

Een warme kerstgroet aan allen en tot volgend jaar!

Brigitte & Caroline

(PS : voor wie Caroline niet kent… mijn casting-assistente en setbegeleidster op alle grote filmprojecten)