L’Opéra

XtraZ werkt mee aan de nieuwe internationale tv-serie L’Opéra!

Deze Franse serie is naar de hand van scenaristen Cécile Ducrocq en Benjamin Adam. Regisseurs voor de serie zijn Cécile Ducrocq, Lailia Marrakchi en ons Vlaams regisseur-duo Inti Calfat & Dirk Verheye (Over Water). In de hoofdrollen vinden we Ariane Labed (Attenberg, Assassin’s Creed), Raphaël Personnaz (The White Crow) en Suzy Memba.

XtraZ staat in voor de (edel)figuratie voor de opnames die in België doorgaan, tussen 3 maart en 15 juli 2020. Vele opnames zullen doorgaan in Lessines (Lessen), maar er zijn ook dagen gepland in Antwerpen, Brussel en Gent.

Wij zullen op zoek gaan naar:

  • Edelfiguranten: balletdansers (specifieke personages), cameraman, pianisten, costumière,…
  • Special extra’s: balletdansers (m/v, met pointes en kledij), voor de repetitie-scènes
  • Gewone figuratie: publiek opera, podium techniekers, medewerkers opera, dansers in discotheek,…

Hou al onze communicatiekanalen in het oog voor de oproepen, want dit wordt een mooi dansavontuur!

Webp.net-resizeimage (3)

SYNOPSIS

In 8 afleveringen wordt het verhaal verteld van Zoé, een 35-jarige sterballetdanseres. Zij danst voor de Parijse Opera, maar haar privé-leven verloopt woelig, met te veel feestjes, te veel geliefden, te veel angsten,… Omdat ze het sterniveau niet meer haalt, willen ze haar ontslaan, maar Zoé zal vechten tegen de instelling, haar leeftijdsgenoten en vooral tegen zichzelf om een tweede kans te krijgen.

Aan haar zijde zien we Flora, 19 jaar oud, een jonge zwarte danseres, zich net heeft aangesloten bij het corps de ballet en slechts enkele maanden krijgt om zich te integreren en te bewijzen.

En Sébastien, 38 jaar oud, de gloednieuwe dansdirecteur, flamboyant en ambitieus, die de Opera wil laten schitteren aan het firmament van de werelddans…