Talent in de kijker : René Caers

Elke maand zetten we één van onze talenten in de kijker in deze rubriek. René Caers (64) uit Wuustwezel heeft de eer om de spits af te bijten!

Hoe heb je XtraZ leren kennen?

Ik startte in 2014 na een oproep via de media om de Zuiderkroon in Antwerpen te vullen als publiek. Daar leerde ik al snel geweldige medefiguranten kennen die mij aanraadden om contact te zoeken met het castingbureau XtraZ. Begin 2015 heb ik mij ingeschreven.

Vanaf toen startte mijn hobby op volle toeren met heel wat mooie en geweldige figuratieopdrachten! Ik deed sindsdien onder andere mee in reclamespots voor Mobistar, NMBS en Dokters van de Wereld.

Rene Caers

Wat was je mooiste ervaring tot nu toe?

In 2015 selecteerde Brigitte me als licht stand-in voor de topacteur Christopher Plummer in de film The Exception. Ik mocht als simpele sterveling naast een acteur van dat niveau staan! Hieruit groeide een vriendschap die zich uitte in inspirerende gesprekken met wederzijds respect.

Stand-in spelen kan trouwens best pijnlijk zijn. Op een gegeven moment krijgt het personage van Plummer een beroerte in het bos. Hij zakt neer tegen een boomstronk. Om dit zo comfortabel mogelijk te maken voor de acteur, legden we een een elektrisch deken en vier hete waterkruiken op de grond. Ik mocht als stand-in er als eerste gaan opzitten. Wel amai! Mijn edele delen vonden het minder plezant!

Welke tip zou je aan beginnende talenten meegeven?

Raak niet te snel overtuigd van uw kunnen, maar steel met uw ogen en vang alles met uw oren het zal een goede fundering zijn voor uw carrière !